27. 10. 2019.

SA PROMOCIJE 4 PJESNIKINJE

SA PROMOCIJE 4 PJESNIKINJE


Promocija 4 PJESNIKINJE održana je 18.10.2019. u 17h u prostorijama Knjižnice "Bogdan Ogrizović", Preradovićeva 5, Zagreb; 3 pjesnikinje: Biserka pl. Vuković, Anđa Jotanović i Alemka Brazzoduro su došle iz Rijeke samo zbog ovog događaja.... hvala, cure, od srca!









SA PROMOCIJE

Hvala članovima Udruge umjetnika Vjekoslav Majer i gđi. Ljiljani Šiljak što su nam se pridružili na ovoj našoj promociji 4 PJESNIKINJE, hvala, draga Ljiljana Šiljak, što ste svojom nazočnošću uljepšali ovu našu promociju 4 pjesnikinje, hvala Majerovcima i svim drugim posjetiteljima što su došli i slušali nas



























































ALEMKA BRAZZODURO




Alemka Brazzduro - rođena sam 17.02.1954. godine u Rijeci (Sušak). Nakon 42 godine kao član Opernog zbora HNK „Ivana pl. Zajca“, u mirovini od 01.03.2018. godine.

Prve stihove napisala sam kao 16 godišnja djevojka, lebdeći u oblacima, zanesena prvom ljubavi. Nakon puno godina životnog iskustva pronašla sam svoj osobni izričaj u pisanoj riječi. Dušom i srcem ispisala sam stihove, uvjerena u postojanje Ljubavi, koja je izvor života, sreće, zadovoljstva, blaženstva.

Svi smo mi Božja djeca i vođena izrekom“ kad je tuđa sreća tvoja sreća, to je prava ljubav“. Ispisala sam stihove o njenoj moći, jer stvoreni smo iz Ljubavi, da širmo Ljubav.



ANĐA JOTANOVIĆ




Anđa Jotanović, rođena je u Tesliću, 15.04.1957., a živi u Rijeci od svoje osamnaeste godine.

Već devedesetih godina Anđa kroz osobni samorazvoj započinje sustavne promjene u smislu pozitivnog razvoja svijesti kroz najidealnije karakterne vrline, čiji rezultati postaju pravim nadahnućem. Svoje osobne spoznaje dijeli kroz pisana djela, koja postaju prepoznata i u široj društvenoj zajednici.

Pjesme redovito objavljuje na portalu Magicus pod nickom Angelija te na portalu Avlija i svom blogu: https://blog.dnevnik.hr/angelija/

JADRANKA VARGA




Jadranka Varga, rođena je 05.05.1957. u Zagrebu, gdje je završila osnovnu školu, gimnaziju općeg smjera i Ekonomski fakultet, stečena stručna sprema VŠS. Od 02.08.1976. do 31.12.2013. je bila zaposlena, a od 01.01.2014. je u mirovini, živi u Zagrebu, udata, bez djece.

Poeziju piše od 1969. godine kad je napisala svoje prve tri pjesme i od tad se nije zaustavila.
https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

BISERKA pl. VUKOVIĆ




Biserka pl. Vuković: pisac, slikarica, kiparica, umjetnica. Rođena Međimurka, živi u Lovranu, piše od rane mladosti: poeziju, haiki, prozu. Slika, u zadnje četiri i pol godine, većinom akril na platnu.

Izdala je svoje radove u preko četrdesetak međunarodnih zbirki, zbornika, vjerskih, duhovnih, i knjiga sa drugim autorima. Povremeno piše haiku poeziju, tako da je bila i na japanskoj TV Tokija, gdje ju je slušalo preko 3 milijuna gledatelja.

Sudjelovala je na mnogim događajima, susretima gdje se družilo i sudjelovalo uz stihove, u našoj zemlji i van naših granica, kao gost i kao aktivna pjesnikinja.

Njezine slike su bile na mnogim zajedničkim izložbama diljem Primorsko-goranske županije, kao i van naše domovine. Bila na pet slikarskih kolonija međunarodnog sadržaja, devet slikarskih kolonija na PGŽ, u Hrvatskoj.

Samostalne izložbe je imala u: 1. Bosni, Bihaću, 2017. Pod nazivom „ Riječ u slici nema granicu". 2. Prelogu, Međimurju, Hrvatska. 2017. Pod nazivom „ Riječ u slici nema granicu". 3. D.Z.M.H. Zajednica MAĐARA-Rijeka and Riječki Mađari Hmdk-Dzmh 2017. Pod nazivom „Riječ u slici nema granicu". 4. Zajednička izložba "Riječkih amatera slikarica udruga Mađara-Rijeke, izložba "More" održala se u prostorima udruge umirovljenika Krimeja, Rijeka 2017/2018.




1 komentar:

  1. Ajmeeeeeeeeeeeeeee koliki post ali jakoooooooo dobar.
    Lijepo vas je vidjeti ovako zajedno...

    OdgovoriIzbriši